<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
Stichting
Kapitaloceen
KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Hoe werkt het?
Met een groente-pakket-abonnement krijg je van half mei tot eind november elke week een kratje vol groenten, aangevuld met kruiden, fruit en zelfgemaakte conserven. Wij oogsten de groente elke week vers van het land en zetten deze voor je klaar bij een van onze ophaalpunten in Amsterdam Oost, Amsterdam Noord of op de tuin in Gorssel. In Amsterdam brengen we de pakketten op woensdag aan het eind van de middag naar de ophaalpunten — daar kun je ze voor het weekend ophalen op een moment dat het jou uitkomt. In Gorssel staan deze elke week voor je klaar in de koelwagen aan de straat die altijd open is. Wij sturen je (als je dat wil) elke week een mail met alles over de wekelijkse groenten, het bestaan op de egel, leuke weetjes en meer...!

Wat zit er in een groentepakket?
Op de egel groeien we meer dan 60 soorten verschillende groenten (zie hier de lijst). Alles is onbespoten, en vrij van kunstmest en zware machines. In een pakket zitten elke week ten minste 5 tot 8 verschillende soorten groenten, aangevuld met kruiden en in het seizoen fruit (bessen, kersen en pruimen). Als de oogst tegenvalt (bijvoorbeeld door de aanwezigheid van veel slakken) kan dit wat minder zijn, valt het mee (bijvoorbeeld door weinig slakken) dan delen we in de overvloed. Ziehier een voorbeeld van een klein pakket in july vorig jaar:Klein of groot pakket
Je kan kiezen uit een klein of een groot pakket. In een klein pakket zit genoeg groente voor een gemiddeld één-persoons-huishouden, in een groot pakket zit anderhalf maal zoveel (genoeg voor twee personen die niet uitzonderlijk veel groenten eten, of af-en-toe buiten de deur eten). Een groot pakket is dan ook anderhalf maal zo duur als een klein pakket.

Hoeveel kost het?
Dat hangt af van wat je te besteden hebt. We werken met solidaire prijzen, hoe hoger je inkomen hoe hoger de prijs. Zo wordt goed voedsel toegankelijk voor iedereen en streven we tegelijktijd naar een eerlijk loon voor de boer. We vragen je om aan het begin van het seizoen voor het hele jaar te betalen. Dit omdat de kosten voor ons als boer ook in het begin van het seizoen liggen (denk aan zaden, plantgoed, compost). Lukt dit niet? neem dan contact met ons op. Lees hier meer over solidaire prijzen en kijk wat een groenteabbonnement voor jou kost.